tisdag 24 augusti 2010

Redo för hösttermin

När jag idag talade om för en rektor att mina ämnen är slöjd och sva, utbrast hon; -Det var den bästa kombination jag har hört!

Kanske finns det hopp om jobb ändå. Synd bara att jag inte är klar nu. De söker nämligen textillärare 100%Skövdes enda mångkulturella skola.
Jag känner mig redo för hösten. Kurar ihop mig i soffan och stickar varma mössor och sköna strumpor. Denna lilla mössa med hjärtan är stickad med inspiration från From Norway with love. Förutom pippi-tröjor, var det längesedan jag stickade mönsterstickning. Jag tycker den blev riktigt fin. Snabbt och smidigt var det också, så det blir säkert fler mössor av detta slag i olika storlekar.
Så har jag påbörjat ett par Monkey i Drops Alpaca. Även om strumporna blir ganska tunna tror jag att de värmer frusna fötter i vinter.

måndag 23 augusti 2010

Färgklickar i vänskaplig mening

Ett mobilfodral till en vän. Virkat efter eget huvud med bomullsgarn, smyckat med ett vackert gammalt band och en stor svart knapp. (Fodralet stängs och öppnas med hjälp av en tryckknapp som sitter under knappen.)

Denna söta, fina och inspirerande bok har jag fått låna av en annan vän. I den finns det bland annat små söta filurer att sy. Jag hoppas att de ska locka mig tillbaka till min symaskin i höstmörkret.

En annan söt filur är den här apan som finns i Mias bok. Jag använder ett garn från Järbo garn som heter soft cotton. Det känns lite mer som ett snöre... Lite väl hårt för att heta soft... Men när man handlar garn i Skövde får man ta vad som bjuds, så att säga. En kär liten vän ska få denna glada krabat...


onsdag 18 augusti 2010

Garnstädning

Jag sorterade mina restgarner för några kvällar sedan. De såg riktigt härliga ut när de inte längre låg ihoptrasslade i en hög. Nu ligger de färgsorterade i en gammal vitmålad trälåda istället.

Några av restgarnerna användes till att virka denna lilla ledsna geisha. Hon finns med i Mia Bengtssons nya bok som jag just har införskaffat av henne själv. En personlig hälsning från Mia och Pandan är ju inte dumt.

måndag 2 augusti 2010

Semester

Jag har inte bloggat på evigheter. Semestern och värmen har på något sätt hindrat mig från att både blogga och skapa. Jag tappade lusten, men känner att den är på väg tilbaka. Nu sitter jag i alla fall med ett stickprojekt i soffan. Jag fyndade ett nytt halsband häromdan. Ett väldigt Isabelligt och det ger mig inspiration inför hösten.
I juli var vi på resa i norra Italien. I en av de pittoreska byarna fann Frida och jag ett helt stånd fullt av knappar! Frida tyckte de var fina, men jag var som ett barn i en godisaffär. Damen undrade varför jag var så intresserad av knappar och hon gillade visst mina knapp-örhängen.
Det var en fin stund, men jag kunde ju inte köpa alla. (Hon visste hur man tog betalt också.) Så det fick bli dessa. Jag önskar jag hade köpt fler av de blåa här, som liknar kapsyler...

Vi har ju även firat 1-årig bröllopsdag i sommar. På piren i Ouchy, Lausanne.